Depression

Kom igennem en depression

Depression er noget der kan ramme alle, og efterhånden er det meget almindelig.

Der er lavet mange undersøgelser, for at finde ud af om nogle er særlig udsatte, hvorfor de bliver ramt og i hvilke grad de rammes i.

På trods af at vi er verdens lykkeligste land, har vi altså et ret højt antal mennesker der er ramt af depression. 

Typiske tegn på depression kan være tristhed, modløshed, tomhed, træthed, skyldfølelse og selvbebrejdelse, søvnløshed, indre uro mm. Her skal lige tilføjes, at vi kan alle have dage, hvor vi kan mærke en eller flere af disse symptomer. Det kan vel ikke undgåes, men det er ikke noget der skal mærkes hver dag.

Har du en mistanke om at du måske kunne have en depression, skal du kontakte din læge.

Når du har haft kontakt til din læge, kan du kontakte mig, og så kan vi sammen gå igang med et mindfulness forløb.

Ligesom beskrevet under Angst og Stress, kan mindfulness være med til at komme godt igennem en depression. Det afhænger dog af i hvilken grad depressionen er. Derfor kan  det også i tilfælde være nødvendigt at konsultere en psykolog sideløbende med et mindfulness program.

Med et mindfulness forløb hos Mindful Time i København går vi igennem et forløb hvor vi bla. arbejder med accept, tålmodighed, at give slip, at se tingenes tilstand med nye øjne, at være ikke-dømmende, have tillid og ikke at stræbe. Det er de syv grundtrin vi arbejder med inden for mindfulness, og når du kommer ind i mindfulness, giver det hele faktisk mening. Det er nemlig egenskaber som vi er født med, men som vi glemmer/ mister efterhånden.

Jeg arbejder også meget med, at du skal kunne se glæden i selv de mindste ting. Starte dagen med et smil, og opsøge noget som kan gøre dig glad. Det kan være alt fra at synge en sang, dufte til en blomst, hoppe i en vandpyt eller hvad det nu er der kan få et smil frem på læberne og måske en lille boble i maven.

 

Kontakt mig